U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Leuke activiteiten aan het Idromeer

 

Wanneer u ons huis huurt, krijgt u een reisgidsje van ons dat we zelf hebben gemaakt, met allerlei leuke activiteiten uit de regio: wandelmogelijkheden, stedentripjes, goede restaurant en lekkere supermarktjes. Een kleine selectie van alles dat bij ons te beleven is, vindt u hier: 

 • Sportieve activiteiten: natuurlijk kunt u in het Idromeer zwemmen. Verwacht echter geen warm bad! (Het blijft tenslotte een bergmeer). In ons huis vindt u een surfplank en twee zeilen (voor kinderen en volwassenen). Tevens kunt u bij de campings in de omgeving (zeil)bootjes huren (en zeil- of surfles nemen). Verder is het mogelijk om bijzondere wandeltochten te maken, te parasailen, en bijvoorbeeld klim- en survivalparken zoals Breg te bezoeken. In de winter kan er geskied worden in lokale skigebiedjes als Gaver en Maniva. Verder weg ligt het zo goed als sneeuwzekere Madonna di Campiglio (ongeveer een uur rijden).
 • Er zijn ook skischolen in ManivaEr zijn ook skischolen in Maniva
 • Dorpen en steden: aanraders zijn het bergdorpje Bagolino (bekend van de Bagoss-kaas), de studentenstad Trento, het gezellige Verona (opera!), het rijke Brescia, het eeuwenoude Bondone, en het authentieke Bergamo. Milaan en Verona liggen op circa 1,5 uur afstand. 
 • Markten: de kleine markt in Ponte Caffaro (dinsdag), de markt in Crone (woensdag) en de grote markt in Saló (zaterdag) zijn zeker een bezoekje waard.  
 • Wijnboeren: niet direct aan het Idromeer, maar wel in de omgeving zijn tal van wijnboeren te vinden die hun producten (waaronder vaak ook een eigen grappa) graag aan u laten proeven. Bezoek bijvoorbeeld: 
  • Selva Capuzza in Desenzano del Garda . Proef de wijnen van dit huis tijdens een heerlijke bijpassende Italiaanse lunch (of een diner).
  • Cavit in Trento. Deze wijngigant uit de regio Trentino – Alto Adige is winnaar van verschillende belangrijke wijnprijzen.
 • Ambachtelijke producten/producenten:  in het gebied rondom ons huis zijn tal van boerderijen of producenten van de beste lekkernijen te vinden (olijfolie, wijn, kaas, jammetjes, honing, salami). En niets is zo leuk als langsgaan bij zo'n boerderij en daar je boodschappen doen. 
  • Bagolino staat bekend om haar Bagoss: een harde kaas met saffraan die overal op het menu in de omgeving terug te vinden is. In het dorp zijn tal van producten te vinden waar u de kaas kunt proeven.
  • Comincioli is de producent van heerlijke olijfolie die (alhoewel prijzig) echt de moeite waard is. Ze behoren (volgens verschillende olijfoliegidsen) tot de besten van heel Italië. De producent (die ook wijnen heeft) is te vinden in Puegnago sul Garda.

 

Zoals hierboven al gemeld: u krijgt van ons een uitgebreid documenten met tips wanneer u ons huis huurt. Daarnaast vindt u in ons huis ook een selectie met reis- en wandelgidsen van de omgeving.